Tillid, udvikling, samarbejde

Nyheder

Nyborg Kommune sætter rekord i fynsk befolkningstilvækst

313 nye borgere fandt vej til Nyborg Kommune i 2015. Det svarer til en vækst i befolkningstallet på 0,99 %, hvilket samtidig er fynsk rekord. For hele Fyn er det gyldne tal en nettotilvækst på 0,59 % svarende til 2.896 nye fynboer.

Det øgede befolkningstal i Nyborg er bl.a. resultatet af en stor og målrettet indsats fra Nyborg Kommunes side for at tiltrække flere borgere til byen. Kommunen har lagt mange kræfter i at markedsføre og vise, at Nyborg Kommune er en attraktiv kommune at bosætte sig i samt et godt sted at etablere nye arbejdspladser og virksomheder. Tiltrækningsfaktorerne skal bl.a. ses i etablering af nye boligområder, byudvikling i centerbyerne Nyborg, Ørbæk og Ullerslev samt landsbyforskønnelse.

Nyborg er blevet et bedre sted at bo
For at klarlægge Nyborg Kommunes bosætningspotentiale har kommunen i samarbejde med Region Syddanmark udarbejdet en rapport over Nyborg Kommunes attraktivitet ud fra borgernes synsvinkel. Borgerne er bl.a. blevet spurgt om, hvad de synes om Nyborg Kommune, hvad de er tilfredse med, og hvad de finder attraktivt ved Nyborg Kommune.

Rapporten viser bl.a., at Nyborg er blevet et bedre og mere attraktivt sted at bo end for fem år siden. I Nyborg by vurderer 86 %, at lokalområdet i høj grad er attraktivt. Kommunen kan også glæde sig over, at især de unge mellem 18-29 år er blevet langt mere positive over for lokalområdet end for fem år siden.

Nyborg har da også mange attraktivitetsfaktorer. Byen er bl.a. rig på natur og har en meget attraktiv kombination af både skov, strand og hav. Samtidig er den velholdte og historiske bykerne med Nyborg Slot og voldene ligeledes en faktor, som mange nyborgensere er stolte af, og som medvirker til at gøre byen attraktiv. Netop Nyborg Slot står over for en kæmpe restaurering på ikke mindre end 280 mio. kr. Et projekt, som har til formål at få Nyborg Slot optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og som kommunen vil engagere det lokale erhvervsliv i.

Erhvervslivet er også en af de centrale elementer i Nyborgs attraktivitet. Byen har en sublim geografisk placering i landet i forhold til arbejdspladser på Fyn og Sjælland. Inden for 30 minutter kan borgerne i Nyborg Kommune nå over 94.000 arbejdspladser, og inden for en times kørsel kan man fra Nyborg nå 233.000 arbejdspladser. Nyborg er samtidig noget nær dansk mester i mødeturisme. Hvert år tiltrækker Nyborg Kommune konferencer og møder for ca. en milliard kroner i omsætning.

Vil du læse attraktivitetsanalysen i sin fulde længde, kan du finde den her:
http://ipaper.ipapercms.dk/NyborgKommune/Hjemmesiden/Nyheder/AttraktivitetsanalyseNyborg/ 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts